Ved delinga av Lekvollparten i Amdal sommeren 1821 mellom brødrene Tomas og Bersven Anderssønnen tok Tomas over denne halvparten – 9 marklag. Tomas tok senere opp et lån av Kristen Mikkelsen Sandvik, Nordigarden, på 100 spd. Han fikk vansker med å betale tilbake og i 1835 slo Kristen under seg Lekvollmarka. I 1842 ble den solgt til svogrene Ola Olsen Amdal, Frampå-Jardet, og Erik Bardosen Amdalsåsen, som delte den slik at Erik tok over Sponesset 14/3, mens halvparten til Ola fikk matrikkelnavnet Lekvoll nordre 14/4- Før denne delinga hadde en fostergutt i Amdal – Ola Haldorsen -fått arvefeste på Oksvollen og senere fikk han utskilt den – 14/5 – som sønnen Per Olsen Dragsten1 ble eier av og la til Dragstjardet. Både plassen til Ola Haldorsen – Oksvollbjørga – og Jorommet var husmannplasser som lå på lnr. 16b. Sponnesset, som Erik Amdalsåsen i 1842 tok over, lå ute ved Selbusjøen, vest for Nuttudalen. Den utgjør i dag tre teiger: en på sjølve Sponnesset, en ute ved Oksvollbekken og den tredje sør for Stor-Dragstsjøen. Da Erik var død, fikk sønnedattera Marit Bardosdt. og mannen hennes, Per Einarsen Dragstsjøan, denne eindommen. I 1911 solgte de til Peder Haldorsen Nuttudal for 3 000 kroner. Fra denne eiendommen er Amdalselva 14/23 utskilt til Trondheim E.verk.
Ola Persen Nuttudalen og kona Marit Hansdt. satt på Sponnesset som husmannsfolk, men plassen hørte Nordigarden Amdal til, og er plassert under det bruket.
Fra halvparten av Lekvollmarka som Ola Olsen la til bruket sitt, Frampå-Jardet, er utskilt Dragstsjøan 14/14 og 14/17 til Trondheim E.verk.
I 1866 er hele lnr. 16b – så nær som Oksvollen 16b2c2 – behandlet som ett bruk. Eierne var Ola Olsen Frampå-Jardet på Amdal og Erik Bardosen på Amdalsåsen. Det var 33 mål dyrkajord på eiendommen, men en del «oversvømmes fra Søen i Flomtid», dvs. ute på Sponnesset. Naturlig england var 25 mål. Årlig avling ble satt til 7t. bygg, 32t. havre, 28t. poteter og 18 lass høy. Eiendommen kunne fø 1 hest, 5 storfe og 6 småfe. Setra ble nyttet som beite og den hadde de nok felles med Amdalshaugen. Fra skogen kunne det drives ut 1 tylft sagtømmer og 2 favner stokkved årlig til salg.